Monday, May 14, 2012

Eesti maleklubide meistriks tuli Võru Maleklubi

11.-13. mail Tallinnas peetud Eesti maleklubide meistrivõistlused võitis Võru Maleklubi koosseisus Kaido Külaots, Meelis Kanep, Ülar Lauk, Siim Kanep, Kaimar Puusepp, Margus Sööt, Taago Hiiesalu, Anto Kasak, Tatjana Fomina ja Tuuli Vahtra. 

1.-4. koha selgitamise finaalturniiril kogusime Võru Maleklubiga 5 matšipunkti, sealjuures alistasime Laagri klubi ja Truusi Malekoolkonna ning viigistasime Maletähega. Viimase vooru viik Maletähega tuli kõige napimalt, sest olime mingil hetkel kaotusseisus 3-1, kuid vendadel Kanepitel õnnestus mõlemal siiski võita ning matši viik ära tuua. Maletähe võidu korral oleks toimunud järelturniir 1.-3. koha selgitamiseks.


Mina isiklikult arvan, et Võru Maleklubi võidule aitasid lisaks tugevale koosseisule kaasa ka hea võistkonnavaim ning ühised tegevused. Liikusime võistluspaika ning sealt ära koos, käisime koos söömas nii lõuna- kui õhtusööke ning elasime üksteisele kaasa. Samuti olid meil kõigil sponsorite logodega särgid. Tänan Antot, kes tegi suure töö ära sponsorite leidmisel ning loomulikult Võru Maleklubi sposoreid: Advokaadibüroo Kasak ja Missik, Ränduri Külalistemaja ja Pubi ja Plangi Trans.
Võru MK meeldiv meeskonnavaim ei jäänud märkamata ka teistel, nii sai klubi juba enne võistluse lõppu mitmeid liitumisavaldusi.

Teise koha sai Laagri male arendamise ja edendamise keskus-klubi (4 matšipunkti) koosseisus Jaan Ehlvest, Olav Sepp, Tarvo Seeman, Toomas Valgmäe, Ardi Tedrema, Tõnu Nael ja Monika Tsõganova. 


Kolmandaks tuli Spordiklubi Maletäht (3 matšipunkti) koosseisus Juri Malinin, Roman Jezov, Vjatšeslav Sõskov, Vladimir Zavoronkov, Alex Anjuhin, Maris Korstin, Igor Aleksejev, Leonid Pelešev, Katrina Korban ja Alina Terebunskaja. 


Järgnesid Tõnu Truusi Malekoolkond, Spordiklubi Reval-Sport, Kadrioru Maleklubi ja Maleklubi Chess Continent.

1.-4. koha tabel ja 5.-7. koha tabel (TB1 = matšipunktid, TB2 = partiipunktid)

No comments: